Wie zijn wij.


Even kort voorstellen. De Zadelmeester is opgericht door mij - Jeroen Pieterse - . Van jongs af aan ben ik al actief in de paardensport.

In 2013 ben ik de opleiding Master Saddle Fitting Consultant (MSFC) gaan volgen waar de volgende programmaonderdelen worden gedoceerd en getoetst door de beste zadelmakers uit Engeland:


 • Anatomie
 • Fysiologie
 • Conformatie / hoefkunde
 • Bewegingsleer/biomechanica
 • Zadelkunde (incl. herkennen van fouten)
 • Zadel passen (incl. diverse meetsystemen)
 • Invloed van de ruiter op de pathologie
 • Invloed van het zadel op de pathologie
 • Voedingsconditie paard
 • Recht en aansprakelijkheid
 • Invloed hoeven op rug van het paard


Parallel hieraan heb ik de opleiding Zadelmaker gedaan waar onderwerpen als zadelreparatie, (her)vullen van zadels en leerbewerking worden onderwezen. In 2014 ben ik met mooie resultaten geslaagd voor beide opleidingen en sindsdien ben ik werkzaam als gecertificeerd Master Saddle Fitting Consultant met mijn eigen bedrijf.

In 2015 heb ik de Foundation en de Intermediate Bits and Bitting opleiding van Neue Schuele gedaan. Hier wordt  de invloed van het bit, hoofdstel en andere tuigage zoals de martingaal wetenschappelijk bestudeerd.